Практична конференція «Модернізація системи освіти в гірських регіонах: національний і глобальний виміри»

Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського університету разом з Творчою навчально-науковою лабораторією; Гірською школою Українських Карпат, кафедрою педагогічного факультету та факультету психології виступив співорганізатором IV Міжнародної науково-практичної конференції «Модернізація системи освіти в гірських регіонах: національний і глобальний виміри», яка відбулася на кафедрі початкової освіти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Захід проводився під егідою Міністерства освіти і науки України.

Викладачі Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського університету взяли активну участь у роботі конференції поряд з представниками  багатьох українських та зарубіжних закладів освіти і науки (США, Ізраїль, Польща, Румунія, Словаччина).

Тематичні напрями роботи конференції охоплювали проблеми розвитку загальної і професійної освіти в гірському та інших регіонах України й зарубіжжя в умовах сучасних викликів і соціокультурних трансформацій, організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти, шляхи психологічної підтримки учасників освітнього процесу в умовах війни, а також актуальні проблеми соціальної педагогіки і соціальної роботи, професійної підготовки майбутніх педагогів в умовах інтеграції до європейського освітнього простору.

Викладач Івано-Франківського фахового коледжу Наталія Процишин привернула увагу присутніх до питань і перспектив професійної підготовки науково-педагогічних та педагогічних кадрів в умовах інтеграції України до європейського освітнього простору.

Матеріали конференції будуть опубліковані у збірнику та в фаховому виданні з педагогічних наук «Гірська школа Українських Карпат».