СТЕЖКАМИ ДАВНЬОГО ЛЬВОВА

30 квітня студенти другого курсу спеціальностей «Дошкільна освіта» та «Прикладна математика» під керівництвом завідувачки відділення Оксани Сидорук, викладачок Наталії Надурак, Людмили Ковбас та диспетчера Тетяни Хомин мандрували стежками Львівщини. Першою перлиною пізньоренесансної та барокової архітектури, яку оглянули, став Палац у Підгірцях. Таємничий та неймовірно красивий Підгорецький замок збудовано в 1635-1640 рр., коли наші землі були під владою Речі Посполитої. Вразила студентів легенди про Білу пані, яка панує в підземеллях замку, та одного з власників замку – алхіміка Северина Жевуського. Також вдалося помилуватися незвичністю архітектури Костелу св. Йосипа.

А далі дорога лежала до давнього Львова, в який закохуєшся з першого погляду, адже кожна вуличка – це ціла історія, яка виринає зі століть, коли слухаєш екскурсовода й милуєшся красою будівель. Меморіал Героїв Небесної Сотні, Порохова вежа, Королівський арсенал, пам’ятник Іванові Федорову, Домініканський собор, ансамбль храму Успіння Пресвятої Богородиці, будинок страхового товариства «Дністер», Площа Ринок, Вірменський кафедральний собор, Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, Будинок вчених (у минулому Шляхетське казино), Львівський національний університет ім. Івана Франка та архикатедральний Собор св. Юра заворожували, чарували величчю й красою. Багато з оглянутих пам’яток необхідно впізнавати при складанні НМТ з історії України, тож поїздка стала пізнавальною та надзвичайно корисною для студентів.

Ось їхні враження й відгуки:

«Дуже дякую організаторам цієї поїздки до Львова. Вона була захопливою! Архітектура міста вражала своєю красою і розмаїттям стилів. Прогулюючись вуличками, я захоплювалася дивовижними фасадами будинків, які відображали різноманітні епохи й архітектурні напрямки. Кожен будинок мав свою унікальну історію. Щодо Підгорецького замку – він залишив у мене неймовірно яскраві враження. Цей давній замок виглядав містично та вражаюче. Зайшовши у ворота замку, я потрапила в іншу епоху. Величні стіни, таємничі камери, вежі з чудовим виглядом на навколишню місцевість – все це зачаровувало своєю красою. Особливо мене вразила атмосфера загадковості, містичності та історичної цікавості, яка огортала Підгорецький замок. Львів – це справжній архітектурний шедевр, який залишає незабутнє враження. Я впевнена, що повернуся сюди знову, щоб насолоджуватися цим чудовим містом знову». (Ольга Майко)

«Подорож до Львова з викладачами була незабутньою! Вони не лише поділилися цікавою інформацією про історію та культуру міста, але й створили дружню та позитивну атмосферу. Надурак Наталія Миколаївна підготувала цікаву програму екскурсій, показала найкращі місця для відвідання, розповіла багато цікавого. Також було чудово мати можливість спілкуватися, ставити запитання та обговорювати враження від подорожі. Дякую викладачам за такий захопливий та пізнавальний день у Львові! Це було дійсно незабутньо! Студенти дуже задоволені поїздкою. Ми змогли насолодитися екскурсією, яка залишила незабутні спогади!» (Мар’яна Лисаник)

«Ця поїздка до Львова була незабутньою. Відразу по прибутті я поринула в атмосферу старовинного міста з його вузькими вуличками, величними костелами та розкішними палацами. Кожен камінчик на старовинних вулицях Львова мовить про його вікову історію. Прогулюючись вузькими вуличками, я відчувала себе частиною минулого, як ніби крокувала усередину сторінок старовинної книги. Архітектура Львова зачаровує своєю різноманітністю та витонченістю деталей. Кожен будинок, кожна церква, кожен палац – це справжнє мистецтво, яке збереглося до наших днів. Львів – це місто, яке запам’ятовується не лише своєю архітектурою та історією, але й гостинністю й душевністю. Повертаючись додому, я відчувала сум за цим чарівним містом. Обов’язково хочу повернутися сюди знову, щоб зануритися у його неповторну атмосферу ще раз. Велике дякую організаторам за таку чудову можливість провести цей час з задоволенням!» (Юлія Кріцак)

«Підгорецький замок залишив у мене сильне враження своєю масивністю і старовинністю. Я відчула атмосферу минулих епох, прогулюючись по його стінах і вежах. Кожен камінь тут має свою історію, а кожний куток вибухає таємницею. Перебуваючи у замку, я відчула себе частиною історії та занурилася в давні часи. А також мене вразила історія «Про білу панну», яка є таємничою та моторошною. Прогулюючись по Львові, я відчула себе в казці, де кожний будинок, кожна вуличка має свою унікальну історію. Архітектура міста вражає своєю красою і розмаїттям стилів. Кожен куток міста сповнений життям, а романтична атмосфера просто заворожує. Цей містичний Львів залишив у мене незабутнє враження і бажання повернутися. Дякую вам за цю незабутню поїздку!» (Ілона Гуменюк)

«Поїздка до Львова запамʼятається мені надовго. Цей день приніс нам багато емоцій, ми дізналися багато нової та дуже цікавої інформації , побували в дуже красивих місцях та зробили багато фото. Особливо цікаво було в Підгорецькому замку. де нам розповіли історію всіх мешканців (і не тільки). Також дуже сподобалось в Будинку вчених, ми наче потрапили в казку або фільм – це було неймовірно. Дуже дякую нашим викладачам за те, що організували цю подорож та подарували нам незабутні емоції!» (Сніжана Тунків)

«Подорож до Львова з викладачами була неймовірною! У цій поїздці ми дізналися багато цікавих фактів про місто, його культуру та традиції. Під час цієї поїздки ми не лише насолоджувалися красою міста, але й спілкуванням зі студентами інших груп. Ця поїздка нас здружила. Викладачі підготували цікаву програму екскурсій, показали найкращі місця для відвідування, розповіли багато нового та цікавого. Це було дуже неймовірно. Дуже дякую викладачам за такий пізнавальний день у Львові!  Ми дуже задоволені поїздкою. Всі ми змогли сповна насолодитися цією екскурсією!» (Марія Попозогло)

«Подорож Львовом мені запамʼятається на все життя. Вона викликала в мене незабутні враження, емоції. Надурак Н.М. показала всю красу історичного місця та розкрила його історію. Я вдячна викладачам, які організували цю поїздку та зробили все можливе для нашого комфорту. Розповіли цікаві факти про історичні памʼятки. Нам ця екскурсія дуже сподобалася, і хотілося ще б подорожувати!» (Діана Кнюх)

«Поїздка до Львова була незабутньою! Львів мене вразив своєю атмосферою старовинного міста та чудовою архітектурою. Прогулянки по вузьких вуличках, відвідування кав’ярень і магазинчиків з місцевими смаколиками залишили приємні враження. Замок Підгорецький також зачарував мене своєю історією та мальовничими видами. Я поринула в середньовічну атмосферу замку і насолоджувалася красою природи навколо. Відчувала себе як у казці! Дякую викладачам за таку чудову поїздку. Вона залишила у мене незабутні враження і бажання повернуся до цих чудових місць знову». (Роксолана Гаврилюк)

Приємно прийняти й подяку батьків, які раділи за своїх юних мандрівників:

«Батьки групи ДО-21 щиро дякують організаторам чудової екскурсії  для наших дітей до Львова, за можливість побачити красу одного з найдавніших міст України, ознайомитися з його архітектурною і культурною спадщиною. Незабутні враження, веселий  настрій і позитивні емоції під час поїздки запам’ятаються їм назавжди. Нехай у наших дітей і у вас будуть попереду ще багато таких приємних моментів! Вітаємо принагідно усіх викладачів та студентів коледжу  з прийдешнім святом Світлим Великоднем! Бажаємо миру, добра, любові, душевного спокою та благополуччя!»