Україна очима молодих

30–31 травня 2022 р. студентка другого курсу Івано-Франківського фахового коледжу спеціальності «Початкова освіта» Вікторія Микитинець взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції учнів-членів Малої академії наук «Україна очима молодих» в онлайн-форматі на базі Львівської обласної МАН. У перший день роботи конференції (30 травня) було заслухано пленарну доповідь відомого історика, професора Українського католицького університету Ярослава Грицака. Він зробив порівняння Першої та Другої світових війн, наголосивши, що Перша світова була війною на виснаження, в той час як Друга – на винищення. Також ним було ґрунтовно проаналізовано питання теперішньої російської військової агресії щодо України. Ярослав Йосипович запевнив всіх учасників у тому, що однозначно – перемога за нами!

Уже 31 травня відбулись секційні засідання. З усіх робіт, які було подано для участі в конференції, а їх було близько 200, відібрано 85. Вікторія доповідала у секції «ХХ століття в історичній пам’яті: локальні історії» з темою «Тернистий шлях шістдесятника й дисидента Володимира Іванишина».

Варто відзначити, що Вікторія Микитинець з науковим проєктом про В. Іванишина здобула друге місце на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, а також перше місце на XV Міжнародному конкурсі з українознавства.

Щира подяка науковому керівникові, викладачу коледжу Богданові Володимировичу Максимцю, який допомагав у написанні наукової роботи, скеровував у правильне русло та ділився цінним досвідом.

Проведення наукових досліджень та участь у конференціях – це завжди цікаво, адже з великими зусиллями, яких вони вимагають, отримується ще більший досвід.