СЕМІНАР «ВИХОВАННЯ ХАРАКТЕРУ У ДІТЕЙ»

Протягом трьох днів тривав семінар «Виховання характеру дитини», участь у якому взяли понад 80 студентів II курсу спеціальності «Початкова освіта» та 5 викладачів.

Це перший семінар циклу навчальних семінарів, які проводяться у рамках програми «Character Іnternational, Inc.» (США). Тільки прослухавши цей семінар і отримавши сертифікат, учасники продовжують свою участь у семінарах: «Конфлікти» та «Лідерство». Студенти та викладачі мають можливість прослухати один семінар протягом одного навчального семестру і вже потім отримати окремий сертифікат тренера. Проводять навчання: доктор психологічних наук, психотерапевт, професор Джон Кук (США, м. Даллас, Техас) та директорка центру альтернативної освіти KAIZEN Анною Довженко (м. Івано-Франківськ).

Про семінар словами студентки 2 курсу спеціальності «Початкова освіта» Андріанни Гальчак:

«Під час навчання ми обговорювали 8 основних рис характеру і те, як вони пов’язані між собою: чесність, відданість, повага, турбота, мужність, вірність і надія. Відповідальність допомагає завжди бути готовим до наслідків своїх рішень. Певні правила і обмеження допомагають виховувати її. Наприклад, правила у сім’ї, у школі, на роботі, чи в суспільстві. У виявленні поваги може допомогти «золоте правило» – ставитися до оточуючих так, як хочеш, щоб ставилися до тебе. Це означає бути толерантним, а також, перш ніж пояснювати свою думку, потрібно спробувати зрозуміти погляд інших людей. Відданість можна побачити у дотриманні обіцянок, у стосунках з друзями і членами сім’ї. Турбота включає у себе такі поняття, як: доброта, співчуття і емпатія. Щоб навчитися турбуватися про інших потрібно вміти розрізняти почуття. Мужність – це не відсутність страху, а бажання діяти, навіть, якщо страшно. Вірність виявляється у вмінні балансувати справедливість і милосердя, тобто не тільки сліпо дотримуватися правил, а й виявляти милосердя у складних ситуаціях. І врешті – надія. Ця риса схожа на соняшник, який тягнеться до сонця. Вона допомагає фокусуватися на наших цілях і мотивах. Нам дуже сподобалося навчання. Дякуємо!».

Наступні семінари тренери проведуть у жовтні 2021 року.