Бінарне заняття на тему «Особливості кваліфікації адміністративних правопорушень»

У формуванні майбутніх юристів надзвичайно важливим є використання інтегрованого підходу до навчання, зокрема застосування бінарних занять. Цей метод дозволяє розширити спектр навчальних форм та поглибити зміст освітнього процесу. Однією з цікавих ініціатив стала співпраця з практикуючими юристами під час семінарських занять.

29 квітня 2024 року викладачкою Іриною Малиновською організовано проведення бінарного заняття для студентів 3 курсу спеціальності  «Право» з Адміністративного права на тему «Особливості кваліфікації адміністративних правопорушень». Приємно, що до його проведення долучився випускник Юридичного коледжу  2006 року, адвокат та співзасновник юридичної компанії LEGIS VIRTUS Віктор Сковронський. Доповідачами здійснено комплексний аналіз адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, де важливе значення мають первинні дії учасників дорожньо-транспортної пригоди при оформленні матеріалів поліцейськими та проведенні оглядів (оціночних заходів, експертиз) на початковому етапі розгляду.

Студенти активно взяли участь у дискусіях, що стосувалися оскарження постанов про накладення штрафів. Вони дізналися про важливість правильних дій на етапі оформлення матеріалів поліцейськими та проведення оглядів при розгляді справ. Також були розглянуті приклади з адвокатської практики, зокрема, щодо службових порушень працівників поліції та затягування суддями процесу.

Віктор із задоволенням відповів на запитання, які виникли у студентів. У ході заняття присутні мали нагоду задавати питання адвокату, які їх цікавили. Крім того, ряд запитань були пов’язані із наданням адвокатом правничої допомоги особам під час воєнного стану.