Діловодство в бібліотеці

У рамках вивчення навчальної дисципліни «Діловодство» студенти 2 курсу спеціальності «Право» разом з викладачем Наталією Савчин відвідали читальний зал бібліотеки Навчально-наукового юридичного інституту.

Діловодство є важливою сферою практичної діяльності, що документально забезпечує функціонування кожного державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, кожної установи та організації незалежно від форми власності, а також допомагає організувати роботу в діяльності суб’єктів підприємництва, самозайнятих осіб.

Діловодство в організаціях, установах, на підприємствах встановлює загальні правила документування управлінської діяльності та регламентує порядок роботи з документами з моменту їх створення або надходження до відправлення або передачі до архіву.

Студенти мали змогу ознайомитися з правилами ведення обліку, реєстрації та зберігання літератури, наукових видань, періодики. Бібліотекар Людмила Кузюк показала картки з інформацією про наявні бібліотечні  одиниці, роз’яснила відвідувачам як віднайти потрібну літературу, користуючись довідковою картотекою.

Цікавим та пізнавальним був огляд стародруків 1809-1911 р.р., розміщених в спеціальних книжкових шафах, з іменного фонду Олександра Коссака, подарованого його внуком – Богданом Волошинським.