Мініфутбол у Верховині серед студентів коледжу

У п’ятницю, 26 травня 2023 року, відбулась товариська зустріч з мініфутболу між студентами відділень фахового коледжу Івано-Франківська та Верховини. Неймовірні краєвиди Карпат, чисте повітря та хороша погода сприяли бадьорому настрою та надавали наснаги всім учасникам змагань. У спортивному дійстві взяли участь команди дівчат і юнаків спеціальностей: «Початкова освіта», «Дошкільна освіта», «Прикладна математика», «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа». Захід проводився з метою популяризації спортивного руху та пропаганди здорового способу життя серед студентської молоді.

          Урочиста частина змагань розпочалась з хвилини мовчання для вшанування пам’яті загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації, Гімну України та підняття прапора капітанами команд. До вітального слова був запрошений  завідувач відділення Василь Глушко, який побажав усім присутнім вдалих ігор, отримання позитивних емоцій та звернув увагу на історичний момент для коледжу: перша зустріч студентів Верховинського та Івано-Франківського відділень. Керівник фізичного виховання Олена Мельник підкреслила важливість таких заходів, спортивного руху, пропаганди здорового способу життя та закликала до постійного самовдосконалення. Дотримуючись українських традицій, господарі спортивного дійства вручили гостям коровай.

          Перед початком ігор була проведена руханка під керівництвом Олени Мельник, яка додала більше позитивних емоцій та налаштувала команди на досягнення хороших результатів у мініфутбольних сутичках.

          Першими в боротьбу вступили команди юнаків. Гра проходила в цікавій безкомпромісній боротьбі. Господарі чинили гідний опір команді Івано-Франківська, але до середини першого тайму під чітким, професійним керівництвом тренера команди, викладача коледжу Іваном Кудляком, стало зрозуміло, що рівень гри й зіграність гостей значно переважає.

          Наступні ігри відбувались між дівчатами. Перед початком зустрічі команді Івано-Франківська здавалось, що гра буде легкою. Дівчата досить впевнено вели гру, але ніяк не вдавалось забити м’яча у ворота студентам Верховини. Уже через деякий час, зосередившись, гості змагань отримали значну перевагу в грі. У загальному підсумку всі студенти проявили себе як гравці, які достойні похвали.

          Після закінчення футбольних зустрічей були проведені, за проханням господарів, удари пенальті, які давали можливість гравцям проявити себе та свої вміння. Всі команди були нагороджені почесними грамотами за активну участь у спортивному житті Івано-Франківського фахового коледжу та майстерність від спортивного клубу «Наука» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

          Приємним завершенням заходу для всіх учасників стало відвідування музею Гуцульської Магії.