«Війна очима молоді»

21 лютого в рамках проведення тижня циклової комісії в Івано-Франківському фаховому коледжі відбулося засідання студентського дискусійного клубу на тему «Війна очима молоді». Модераторами зустрічі виступили викладачі циклової комісії загальної підготовки Кучера І.В. та Кобильник Р.В. Тематичне засідання приурочене річниці повномасштабного наступу росії на Україну. В ході зустрічі студенти спеціальності «Дизайн», «Дошкільна освіта» та «Початкова освіта» висловили свої міркування про сприйняття та ставлення молоді до війни, їхню громадянську позицію, патріотизм, участь у волонтерському русі та різних напрямах підтримки ЗСУ. Дуже цікавий перформенс продемонстрували студенти спеціальності «Дизайн», які на власних візуальних проектах показали своє бачення війни, події які найбільше їх вразили. Під час  представлення своїх робіт, студенти акцентували увагу на характері українського народу, його незламності і вірі в Перемогу, особливу роль відвели мужності, стійкості, героїзму і самопожертві українських воїнів.

В ході дискусії торкнулися питання постаті Героя. Студенти зазначили, що образ Героя не поодинокий, Героями є весь український народ, який здатний на всіх фронтах протистояти московській навалі. На думку учасників, головним обов’язком студентства є отримання якісної освіти для майбутньої розбудови нашої держави. В контексті персоніфікації героїв війни, студенти-педагоги підготували есе на тему «Мій герой». В цьому перфоменсі вони розповіли про наших захисників, які захищають Україну на фронтах війни, деякі вже віддали за неї життя. Важливо, що їхніми героями є родичі, близькі люди, більшістю невідомі особи, і саме історична пам’ять про них має бути увіковічена.

Цікавими думками студенти поділилися про свою участь у волонтерському русі, відзначили його важливість для спільної перемоги. Емоційними були розповіді про плетіння сіток, виготовлення запалювальних сумішей, приготування харчових наборів для солдатів, тощо. Методист коледжу Гавадзин О.Я. та голова циклової комісії загальної підготовки Гой Н.В. відзначили, що змістовна та цікава бесіда була наповнена власними переживаннями здобувачів освіти, емоційним наповненням, радістю та болем. Молодь чітко заявила, що війна попри весь свій трагізм, руйнування і смерть їх не зламала, а зробила ще сильнішими.

Ми щиро впевнені в нашій Перемозі!

Ми непереможні, бо віримо в Бога, віримо в ЗСУ і віримо в українців!