Студенти IV курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» успішно склали державні іспити

Державні екзамени – це завершальний етап навчання в коледжі. Для випускників державні іспити – це надзвичайно важливий момент, адже вони перед членами державної екзаменаційної комісії повинні підтвердити рівень здобутих у коледжі теоретичних знань та практичних умінь.

Державна атестація випускників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» традиційно проводиться у вигляді двох іспитів: комплексного екзамену з теорії і практики обслуговування в готелях та екзамену з іноземної мови. Цьогоріч проведення державних екзаменів відбулось в період з 20.01 до 27.01.2022 р.

20.01.2022 р. студенти IV курсу складали комплексний іспит з чотирьох дисциплін («Організація  і  технологія обслуговування в готелях», «Охорона праці в галузі», «Гігієна і санітарія в підприємствах готельного типу»,  «Основи менеджменту»), що включав тестові  завдання закритого типу з винесених дисциплін, два теоретичні питання та  одне практичне у вигляді задачі або ситуаційного завдання.

 27.01.2022 р. студенти успішно склали іспит з іноземної мови (англійська мова). До екзамену з іноземної мови були включені питання країнознавчої, професійної тематики готельної галузі, які спрямовані на вдосконалення мовленнєвих навичок студентів в конкретних ситуаціях під час спілкування з туристами в готельно-ресторанних комплексах. Екзаменаційні білети складалися із завдань теоретичного та граматичного характеру, а також тестових завдання з розвитку мовлення.

Екзаменаційна комісія, у складі голови ЕК – канд. істор. наук, доцента кафедри готельно-ресторанної та курортної справи факультету туризму Олександра Новосьолова, секретаря ЕК – спеціаліста першої категорії Наталії Максим’юк, членів ЕК – канд. геогр. наук, спеціаліста вищої категорії Світлани Павлюк та спеціаліста вищої категорії Галини Яцків – оцінювали теоретичну підготовку студентів, їх практичні навички і вміння та здатність застосовувати їх у фаховій діяльності. Вкінці державних екзаменів Олександр Новосьолов вручив випускникам сертифікати, з якими вони зможуть продовжити навчання на факультеті туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Вітаємо студентів IV курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з успішною здачею державних іспитів і бажаємо плідної професійної діяльності та успіхів у житті!!!