В’ячеслав Чорновіл: сила духу і віри

Історія – це свідок часу, учителька життя. Скільки б часу не пройшло від дня створення держави, обов’язково в минулому даної країни знайдеться Прометей – людина, яка пожертвувала собою заради майбутнього Батьківщини, для кращого життя нащадків. На щастя, в історії України було чимало героїв, серед яких В’ячеслав Чорновіл – український політик, видатний державний діяч, публіцист, правозахисник, дисидент, борець проти радянської тоталітарної системи, літературний критик, діяч антирежимного руху спротиву проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, в’язень сумління СРСР, проповідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х – 90-х років, Герой України…

У стінах Івано-Франківського коледжу на Педагогічному відділенні відбувся просвітницько-виховний захід – «В’ячеслав Чорновіл: сила духу і віри», напередодні його дня народження (24 грудня), присвячений 20-річчю загибелі В. Чорновола, 30-річчю створення Народного руху України, 60-річчю заснування Клубу творчої молоді шістдесятників «Сучасник», 55-річчю маніфестації 4 вересня проти арештів українських дисидентів, 50-річчю появи самвидавного журналу «Український вісник». В організації заходу взяли участь студенти першого та другого курсів спеціальності «Початкова освіта», керівник – викладач історії Максимець Богдан Володимирович. Завдяки виступу глядачі змогли поглибити знання про життя та діяльність В. Чорновола, ознайомитись з його громадсько-політичною діяльністю, творчим, публіцистичним та суто науковим доробком, з’ясувати роль В. Чорновола у становленні незалежності України, підкреслити власне почуття відповідальності за долю своєї держави та українського народу.

Є люди, як зорі. Вони погаснуть, а світло від них ще довго-довго блукає всесвітами наших душ, нагадуючи кожному: хто ми, що ми, куди ми? Однією із найяскравіших зір і був В’ячеслав Чорновіл – Прометей українського народу.

Підготували студентки групи ПО-22 Оксана Рубаняк, Анна Борищак