Дзвони Чорнобиля-відлуння сьогодення

Страшна біда − Чорнобиль − чорна биль.
Тут згусток болю, смутку чорний дзвін.
І кожна згадка, то пекучий біль.
І людських доль гіркий-гіркий полин..

26 квітня 1986 року − день найбільшої в історії людства катастрофи в ядерній енергетиці. Цього року виповнюється 38 років з моменту аварії на Чорнобильській АЕС.   Катастрофа на атомній електростанції перетворила місто Прип’ять і 30 км поліських лісів на зону відчуження, покинуту та небезпечну, на сотні років…

До 38 річниці Чорнобильської трагедії студенти першого курсу групи ПО-11 педагогічного відділення Івано-Франківського фахового коледжу разом із кураторкою Оксаною Цюняк провели виховну годину на тему «Дзвони Чорнобиля-відлуння сьогодення».

Присутні переглянули уривки документальних фільмів про Чорнобиль: «Героям Чорнобиля присвячується», «Мужність та біль Чорнобиля»; про ліквідаторів аварії: пожежників, лікарів, міліцію, військовослужбовців, які рятували станцію і людей; наслідки катастрофи для України та світу. Студенти декламували вірші про Чорнобильську трагедію. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто віддав своє життя під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, який  навічно залишиться у пам’яті українського народу. Схиляємо низько голови перед світлою пам’яттю героїв, які віддали свої життя, зупиняючи ядерний смерч.

Ми повинні пам’ятати про цю страшну трагедію 1986 року.

Ми пам’ятаємо…

Інформацію підготувала

доктор педагогічних наук, професор,

Оксана ЦЮНЯК