Засідання методичного об’єднання керівників та викладачів фізичного виховання коледжів Івано-Франківської області

18 жовтня в Івано-Франківському коледжі ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» відбулося обласне методичне об’єднання керівників та викладачів фізичного виховання ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. У заході взяли участь представники із 22 закладів Івано-Франківська та області.

Розпочинаючи засідання, до всіх присутніх з вітальним словом звернулась заступник директора з навчально-виховної роботи Нестеренко С.В., яка ознайомила делегатів з особливостями організації та функціонування навчального закладу, історією його створення та переліком спеціальностей за якими здійснюється підготовка фахівців.

Керівник фізичного виховання Мельник О.Й. представила мультимедійне порт фоліо з досвіду роботи в організації та проведенні фізкультурно-оздоровчої й спортивно-масової роботи в коледжі. Було висвітлено найважливіші складові навчально-виховного та тренувального процесу з фізичного виховання студентської молоді. Також учасники засідання ознайомились з навчально-методичними надбаннями викладачів фізичної культури.

Після обговорення ряду запланованих питань відповідно до програми засідання на завершення учасники методичного об’єднання мали змогу поспостерігати за відкритим заняттям з навчальної дисципліни «Фізична культура» у спортивному комплексі «Олімп». Показове заняття на тему «Загальна фізична підготовка» провів викладач коледжу Николайчук С.М., який підібрав цікаві й нестандартні засоби, методи навчання та розвитку фізичних якостей і вдало їх реалізував на спортивній площадці.

Представники ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації області високо оцінили рівень освітнього процесу з фізичного виховання у коледжі

Проведення такого роду заходу безсумнівно є відправною точкою у вирішенні актуальних проблем фізичного виховання здобувачів освіти, пошуку інноваційних технологій і методів проведення  занять та розвитку спортивно-масової роботи серед студентів загалом.