Мандруючи вулицями Станіславова

У період «золотої» осені студенти групи ПО-14 вирішили організувати екскурсію вулицями Івано-Франківська, адже, що може бути цікавіше, ніж прогулянка по чудовому місту, в якому панує особлива атмосфера.

Чудовий і гостинний Івано-Франківськ був заснований ще в 1662 році Польським коронним гетьманом Андрієм Потоцьким. Правда називався він тоді Станіславів.

Звичайно ж, будь-яка екскурсія починається із знайомства з архітектурною, культурною та історичною спадщиною регіону.
Тут, мабуть, кожне дерево, сквер, ліхтар і лавочка мають свою історію. А яка чудова архітектура старовинних будівель, які збереглися до сьогоднішнього дня! Чого тільки варта міська Ратуша 1935 року, зведена у стилі конструктивізм та являє собою хрест, з перетину якого здіймається вежа, що завершується куполом у вигляді військового шолому.

Найпопулярніша частина міста — це так звана «стометрівка». А популярна вона тим, що на ній розташовані кафе, магазини, ресторани та будівлі, які представляють архітектурну спадщину міста.

Ми відвідали Бастіон та побачили те, що залишилося від міських укріплень Івано-Франківська. Місто було оточене фортечними стінами, які у 19 столітті розібрали майже повністю. Екскурсовод показала нам найяскравіші частинки колишньої фортеці, багато цікавої інформації почули про щорічний міжнародний ковальський фестиваль «Свято ковалів». Враження справили картинні галереї та дерев’яні вироби в Бастіоні. На декілька хвилин можна було уявити собі життя Івано-Франківська у ХV-ХІХ ст.

Загальне враження після екскурсії не передати словами: фотосесії біля пам’яток культури, чудова погода, улюблена компанія, гарний настрій та  безліч нових, позитивних та яскравих вражень від побаченого.