Яка вона – “Чорноморська столиця”…

Яка вона «Чорноморська столиця»? Відповідь на це питання хотіли отримати студенти спеціальностей “Прикладна математика”, “Початкова освіта”, “Дизайн”.

Нещодавно викладачі нашого коледжу організували поїздку до міста Одеси.

Зацікавлені студенти з радістю відвідали її, про що не пошкодували. Нас очікувала довга дорога, яка була для кожного цікава по-своєму. Подолавши цей шлях, виснажені, але задоволені всі вирушили в мандрівку по чарівному  місту.

Унікальні пам’ятки архітектури, красивий захід сонця на березі моря, потужний промисловий та курортний центр, щирі та усміхнені люди – це все про одну місцевість. Родзинкою і, мабуть, символом міста залишаються легендарні Потьомкінські сходи, на вершині яких велично стоїть  Дюк де Рішельє, який вказує на неймовірну панораму моря.  У підніжжі розташований морський вокзал, який радо приймає пасажирські та вантажні судна. І ми не могли не скористатися можливістю здійснити прогулянку по морі. Хвилі, вітер, чайки – захоплені були навіть ті, котрі боялися води.

А широкі вулиці Одеси вражали архітектурою.. Яких тільки чудернадських споруд не побачиш, зустрічались і будинки-ілюзії, які нечебто намали стін. Душею цього всього є Дерибасівська вулиця. Правду ж кажуть: «Не прогулявся Дерибасівською – не бачив Одеси».

На перший погляд, Одеса здалась типовим містом, де всі кудись поспішають, але прогулюючись її вулицями, можна відчути душевний спокій та просто милуватись красою незвичайного міста.

Повідомлення підготувала студентка ПМ-31 Зозук Ірина.

Відео підготувала студентка групи ПО-45 Мороз Наталя.