Участь майбутніх правників у проекті “Посилення рад ВПО для молодіжного відновлення в Україні”

На запрошення випускниці Юридичного відділення Світлани Івасишин студенти 3 курсу спеціальності «Право» взяли участь в інтеграційній зустрічі-тренінгу для молоді, що проживає в Івано-Франківській області. Захід  організовано Благодійною організацією БО «БФ «ССС» в межах проєкту “Посилення рад ВПО для молодіжного відновлення в Україні”, що реалізується за фінансового сприяння та у партнерстві з чеською гуманітарною організацією «Людина в біді».

Задумом цієї зустрічі був пошук шляхів та способів залучення молоді до громадської діяльності, що допоможе їм набути досвіду взаємодії з місцевими органами влади та іншими зацікавленими сторонами, адвокатуючи свої інтереси. На тренінгу навчались ефективно комунікувати, співпрацювати з іншими людьми та будувати стратегії для досягнення мети,  розвивати свої здібності, відкривати нові можливості та відчувати себе цінними та важливими учасниками суспільства.

Також завданнями роботи в колі було  допомогти молоді, включаючи молодь з поміж ВПО, адаптуватись в приймаючій громаді, спрямувати свою креативність та активність для покращення свого життя на новому місці.

Учасники зустрічі зазначили проблеми, виклики та перепони, з якими стискається молодь з поміж ВПО та переміщені заклади освіти, визначали наступні кроки у взаємодії задля ефективної комунікації та співпраця між релокованими закладами освіти, молоддю з поміж ВПО та Радами з питань ВПО.

Студенти отримали позитивний новий досвід, можливості навчатися ефективній комунікації та співпраці.