Львів – місто, яке зачаровує з першого погляду

21 травня студенти першого курсу спеціальностей  “Дошкільна освіта” та другого курсу  “Дизайн” під керівництвом викладачок Івано-Франківського фахового коледжу ПНУ імені Василя Стефаника Марії БАГРІЙ, Марії ГЛУШКО, Тетяни ЗІНЯК, Марії ПАЗИНЮК  та Тетяни КЛУБОЧКІНОЇ відвідали місто cтарого Лева.

Подорож була захопливою та цікавою. Студенти отримали чудові враження від архітектури, культури та традицій цього міста, посмакували ароматною кавою та шоколадом. Кожна вуличка Львова наповнена стародавнім шармом, ароматами кави, духом романтики. Високі храми, церкви, пам‘ятники, статуї настільки захопили, що складно було відірватися, дивлячись на ці краєвиди.

Програма поїздки була насиченою та різноманітною. Студенти мали змогу помилуватися красою будівель Домініканського собору, Вірменського кафедрального собору, Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької,  гарнізонного храму святих Петра і Павла,  Успенської церкви та інших споруд.

Не менш цікавою виявилася екскурсія в музей  “Підземелля Львова”, який  є частиною проєкту “Становлення української нації”. Змінювались часи, що приносили з собою нові архітектурні смаки. Незмінним залишалось одне – його підземелля. Тривалий час львівські підземелля так і залишались ще однією легендою старовинного міста. Однак не так давно відвідини деяких підземель Львова стали не тільки реальністю, але й захопливим  дійством, яке залишає спогади на все життя.

А от зануритись в атмосферу романтики студентам допомогла архітектура Італійського дворика, яка в поєднані з антикварними меблями дає змогу повернутися на декілька століть у минуле й гармонійно передає атмосферу  Венеції та Риму. Строгий фасад, підкреслений чітким ритмом вікон, прикрашених трикутними сандриками, легкі ажурні аркади лоджії «італійського дворика», розташовані по периметру, зберігають форми ренесансного палаццо.

Кожен, хто побував у Львові хоч раз, захоче сюди повернутися ще. Адже магія цього міста заворожує, манить, вчить цінувати історію та свої традиції й культуру.