«Піднятися серцем туди, де карпатські вершини лоскочуть українське небо»

Студенти І курсу спеціальності «Дошкільна освіта», у рамках вивчення теми «Біорізноманіття нашої планети» з освітньої компоненти «Біологія і екологія», відвідали унікальну фотовиставку відомого гірського рятувальника, голови ГО «Карпатські стежки», співробітника нашого університету Василя Фіцака – «БІЛИЙ СЛОН НА ЧОРНІЙ ГОРІ».

Викладач  Надія Різничук ознайомила здобувачів освіти з червонокнижниками, ендеміками, реліктами аркто-альпійської флори, які ростуть на горі Піп Іван – найвищій точці гірського хребта Чорногора українських Карпат. З цієї вершини відкриваються захопливі краєвиди, які залишають незабутні враження в кожного, хто відвідав це місце.

Також студенти прослухали про важливість роботи метеорологічної станції на висоті 2028 м над рівнем моря. Такі види рослин, як Дріада восьмипелюсткова, Рододендрон карпатський (Червона рута) захопили студентів своєю красою та унікальністю.

Таким чином, навчаючись, наші студенти мали можливість побачити красу українських Карпат, красу Піп Івана та Міжнародного наукового центру «Обсерваторія», який сьогодні є найвищим науковим об’єктом України і третім в Європі.