Нескорений Олекса Довбуш – народний герой, легенда Карпат

    16 квітня студенти групи ПМ-21  спеціальності “Прикладна математика” разом із викладачкою Наталією Надурак відвідали Музей Олекси Довбуша, щоб, вивчаючи історію західноукраїнських земель XVII-XVIII ст. (зокрема явище опришківства), зрозуміти та більше дізнатись про цей етап історії України й таким чином краще підготуватися до НМТ.

    “Після відвідання музею Олекси Довбуша у мене та інших студентів групи залишилися тільки приємні враження. Хоча цей музей займає всього дві невеличкі кімнати, проте у ньому достатньо експонатів для того, щоб зрозуміти історію опришків, а головне – дізнатися більше про Олексу Довбуша. Також мені дуже сподобалося, як захопливо нам розповідала екскурсовод. Було цікаво слухати та порівнювати почуте з уже знайомою інформацією. Найбільше з експонатів вразив одяг та зброя, що містяться в музеї, а також картини, з допомогою яких ще більше поринаєш у розповідь”. (Іванів Марина)

    “Було дуже цікаво, і я дізналася чимало нового про засновника музею, відомого історика Володимира Грабовецького, про історію Довбуша та опришківський рух. Атмосферу створюють картини, костюми, книги”. (Нижник Євгенія)

Боротьба наших героїв проти поневолювачів триває не одне століття. Вічна слава Героям! Герої не вмирають!