Виховний захід на тему “Профілактика наркоманії серед підлітків”

Минулого тижня спільно з Інспекторами сектору ювенальної превенції відділу превенції Івано-Франківського РУП ГУНП  в  Івано-Франківській області Воробок Богданою та Харук Лілією було проведено виховний захід зі студентами 3 курсу юридичного відділення спеціальності «Право»  з метою запобігання поширенню наркотиків серед дітей та підлітків. Під час бесіди було переглянуто відео на тему “Профілактика наркоманії серед підлітків”.

Студентам було пояснено, що наркоманія – це не лише серйозне захворювання, але й надзвичайно небезпечне соціальне явище, що поширюється по всьому світу, в тому числі й в Україні. Особливо часто до вживання наркотиків залучаються молоді люди. Зловживання наркотиками веде до погіршення здоров’я, деградації особистості та втрати соціального статусу. Проблема вживання наркотиків серед молоді є актуальною для сучасного суспільства, і на сьогодні її вважають соціальною проблемою.

Основною метою проведеного заходу було показати підліткам небезпеку вживання наркотичних речовин, міру юридичної відповідальності за такі правопорушення та її медико-соціальні наслідки, оскільки наркоманія вже давно досягла масштабів епідемії. Її поширення відбувається швидше, ніж приймаються заходи щодо боротьби з цим страшним явищем.