Майстер-клас від випускниці коледжу для студенток спеціальності «Дошкільна освіта»

Відповідно до плану діяльності Спілки випускників відділення дошкільної освіти на 2023-2024 н.р. та в рамках реалізації освітнього проєкту проведено зустріч з випускницею спеціальності 012 Дошкільна освіта Іванною РИБАК, яка працює вихователем дітей групи раннього віку в закладі дошкільної освіти №35 «Вишиванка» Івано-Франківської міської ради. У зустрічі взяли участь завідувач відділення дошкільної освіти Оксана СИДОРУК, Тетяна ХОМИН та студенти        3 курсу. У вітальній промові модератор зустрічі, голова циклової комісії професійної та практичної підготовки спеціальності 012 Дошкільна освіта Оксана СЕЛЕПІЙ наголосила на важливості практичного зворотнього зв’язку з випускниками коледжу.

Іванна Михайлівна проведа майстер-клас на тему «Ранній вік як сензитивний період розвитку мовлення малюка», під час якого висвітлено важливість раннього віку як етапу розвитку особистості людини, розкрито етапність роботи за методикою карток Глена Домана. У практичній частині заходу студенти із захопленням включилися в активні форми роботи. Вправи «Я-малюк і мої 5 бажань», «Я – вихователь, реалізатор бажань малюка» сприяли «перекодуванню» інформації, яка почута, у діяльнісну складову.

За результатами зустрічі констатуємо, що в сучасному освітньому просторі коледжу все більшої актуальності набуває залучення випускників відділення до організації освітньої діяльності, проведення спільних заходів зі студентами спеціальності 012 Дошкільна освіта.

Отож, іще одна частина таємничого коду професії «вихователь» відкрита:  ВИХОВАТЕЛЬ – РЕАЛІЗАТОР БАЖАНЬ МАЛЮКА.