ВЕЛЕТ ДУМКИ ТА СЛОВА

Березневими днями громадськість України та світу вшановує Велета думки Тараса Григоровича Шевченка. З цієї нагоди студенти третього курсу спеціальності 013 Початкова освіта Івано-Франківського фахового коледжу з викладачем Никорак Н.Ю. відвідали виховний літературно-музичний захід «Єднаймо душі словом Кобзаря», який відбувся 07 березня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка.

Вітальне слово про великого Кобзаря мовив Ярослав Ткачівський – письменник, заступник голови Національної спілки письменників України. Він зазначив: «Кожен народ має митця, який уособлює його перед світом, а для українців – це Тарас Шевченко. Пристрасне Шевченкове слово лунає і веде нас за собою».

У Шевченківській академії взяли участь студенти кафедри сценічного мистецтва і хореографії Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника, учні Ліцею ім. Р. Шухевича та Ліцею №12 Івано-Франківської міської ради.

Світлий образ поета – безсмертний, як і сам український народ. Він став символом боротьби за свободу та незалежність не одного покоління українців. І сьогодні, у ХХІ сторіччі, мудре слово Кобзаря додає усім нам сили для стійкості, мужності та віри у нашу неодмінну перемогу.