Любов очима студентів

14 лютого у світі відзначають День святого Валентина.

Отже, коротка історична довідка про те, хто ж він, святий Валентин. Це – один з перших християнських проповідників, який таємно вінчав військових, котрим заборонено було одружуватися. Після цього Валентина взяли під варту, а згодом і стратили 14 лютого. Однак, для сучасного світу цей день в основному інтерпретується як день усіх закоханих. Сьогодні прийнято дарувати подарунки, квіти, книги, а символом цього свята є відкритка, так звана «валентинка» (серденько із червоного паперу).

Автор першої «валентинки»  – французький герцог Карл Орлеанський, який в 1415 році сидів у в’язниці, в одиночній камері. Саме там він вирішив боротися з нудьгою шляхом написання послань дружині в яких висловлював свою любов та повагу до неї.

У світі по різному святкують цей день. Хоча зараз  ми переживаємо непрості часи, все ж таки зберігаємо свою традицію святкування. У цей день студенти та викладачі Педагогічного відділення дарують одне одному виготовлені власноруч «валентинки», солодощі, читають ліричні вірші, обмінюються побажаннями, цікаво та креативно проводять навчальні заняття та невтомно дякують нашим ЗСУ.

Саме так, у часи великої боротьби за волю, виглядає любов очима студентів!