Підсумки проходження виробничої практики студентами 3 курсу спеціальності Туризм

Здобувачі освіти  3 курсу спеціальності «Туризм» прозвітувались про підсумки проходження виробничої практики. Протягом чотирьох тижнів вони мали можливість бути в ролі практиканта на базах практики: «ТОВ «Фірма Надія», «Відпочинково-ресторанний комплекс Коруна», готельний комплекс «Optima Collection Парк Готель», обласний краєзнавчий музей в місті Івано-Франківськ та інших туристичних закладах. У результаті здобувачі освіти прозвітували про здобуті практичні навички й компетенції, які здобули в процесі практичної діяльності. На захисті були присутні заступник директора з навчально-виробничої діяльності коледжу Чупровська М.Я. та керівник практики від коледжу Вольвин Е.М. В своїх виступах вони підкреслили важливість теоретичних знань для набуття практичних умінь, подякували за сумлінну працю та відповідальне ставлення до практичних завдань. Здобувачі також презентували свої матеріали і відеозвіти , де підкреслили важливість виробничої практики для повного розуміння технологічного процесу комплексного обслуговування туристів. Під час презентації матеріалів здобувачами були озвучені такі висновки :

  • в процесі теоретичного навчання вони отримали глибокі знання щодо специфіки і організації роботи закладів ресторанного типу, готельних господарств, туристичних агентств та музеїв, що визначило результативну  можливість працювати в цих напрямках;
  • туристична діяльність, зокрема професійна діяльність туристичних агентств в сучасних реаліях переживає непростий період, але вже адаптувалася до нових умов і реалій українського сьогодення;
  • професійна діяльність в туристичній галузі є складною та відповідальною;
  • охарактеризували специфіку роботи музеїв, як важливих постачальників екскурсійних послуг;

Особливо наголосили на важливій складовій розвитку туристичного ринку в Україні через інноваційні методи і канали просування туристичних продуктів, одним із яких є реклама в соціальних мережах. Практичним результатом виробничої практики також був проєкт відеоекскурсії (рідного міста чи села) та проєкт розробленого  рекламного оголошення туристичного продукту для просування в соціальних мережах.

Вітаємо всіх здобувачів  із захистом виробничої практики та високим рівнем фахової підготовки. Готуємося популяризувати український туристичний продукт в післявоєнній Україні.

Разом до перемоги!