“Соціально-правовий феномен домашнього насильства в Україні”

Студенти 3-го курсу спеціальності «Право» прослухали оглядову лекцію «Соціально-правовий феномен домашнього насильства в Україні: характеристика та протидія», яку провів асистент кафедри політики у сфері боротьби із злочинністю та кримінального права Навчально-наукового Юридичного інституту, доктор філософії (PhD) за спеціальністю 081 Право Максим Олександрович Яцина.

Тема домашнього насильства і досі для багатьох людей є табуйована. Однак настав час розірвати це порочне коло! Якщо звернутися вчасно за допомогою до правоохоронних органів, можна запобігти кривді та вберегти себе.

Максим Олександрович розкрив суть поняття насильства і охарактеризував його форми, які бувають різноманітними: окрім фізичного, тобто завдання тілесних ушкоджень, існують ще й сексуальна, психологічна та економічна форми насильства. Також доповідач роз’яснив зміст алгоритму дій свідка, себто як поводитися особі, яка стала очевидцем насильства.

Для кращого засвоєння матеріалу лектор запропонував розглянути практичні ситуації, а присутні визначали форму насильства та переглядали відеоролики, які були створені з метою привернути увагу суспільства до цієї важливої теми.

Слухачам сподобалася лекція за цікавий та доступний виклад  матеріалу.