БЛАГОДІЙНИЙ ЯРМАРОК НА ПІДТРИМКУ ЗСУ «ТВОРИМО ДОБРО СВОЇМИ РУКАМИ»

06 грудня 2023 року на території парафії «Різдва пресвятої Богородиці» по вул. Чорновола, 63а  проведено благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України «Творимо добро своїми руками». Організатори ярмарку: професорка кафедри початкової освіти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Оксана Цюняк, доцентки цієї ж кафедри Світлана Довбенко, Марія Копчук-Кашецька.

У добро вірять ті, хто його творить. Об’єднані ідеєю творити добро студенти ІІІ курсу спеціальності «Початкова освіта» Івано-Франківського фахового коледжу (викладач Цюняк О.П.) презентували вироби, виготовлені на заняттях з методики трудового навчання з практикумом: вишиті прикраси на ялинку, м’які іграшки з фетру,  вироби з ниток та кольорового паперу тощо. Студенти І курсу педагогічного факультету пропонували присутнім домашню випічку, печиво, тістечка, торти та інші солодощі.

Як зазначила Оксана Цюняк, «обов’язок кожного із нас, допомогти тому, хто потребує допомоги, особливо в такий складний час. Нині благодійність перетворюється у стиль життя, який дозволяє почувати себе Людиною, дає можливість дивитися на світ через призму позитиву та добра. Саме такий захід об’єднує університетську родину ПНУ у єдиному бажанні допомогти нашим військовим прискорити перемогу над російськими окупантами та повернути мир і спокій. Тішить те, що наші студенти є активними та небайдужими, мають чітку громадянську позицію. Нехай спільна молитва про якнайшвидше припинення війни та підтримка наших Захисників і Захисниць буде нашим важливим кроком на шляху до перемоги».

Велика вдячність ректору університету Ігорю Цепенді, директору Івано-Франківського фахового коледжу Юрію Москаленку, декану Педагогічного факультету Оксані Кондур, заступнику декана Наталії Кирсті, заступнику директора коледжу Тетяні Полякові, завідувачу педагогічного відділення Людмилі Ликтей, о.Віталію Сенько, професорсько-викладацькому складу університету, працівникам і студентам, іванофранківцям за  активну участь у ярмарку і донат на ЗСУ.

На зібрані під час благодійного ярмарку кошти в сумі 33 000 грн. організатори придбають літієві акумулятори (250 ампер) для 201 батальйону 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

Разом ми − сила! Разом − до Перемоги! Слава Україні!!!