Вікторина на тему «Особливості працевлаштування неповнолітніх»

Студенти Юридичного відділення нашого коледжу прослухали відкриту оглядову лекцію, яку провела Наталія Кохан, кандидат юридичних наук, доцентка кафедри трудового, екологічного та аграрного права Навчально-наукового Юридичного інституту на тему: «Особливості працевлаштування неповнолітніх». Обговорювали питання особливостей регулювання праці неповнолітніх та міркували над запитанням: неповнолітні є найзахищенішими чи найбезправнішими працівниками? У ході лекції, на якій були присутні півсотні учасників, були розглянуті питання порядку залучення до праці неповнолітніх, особливості їх працевлаштування; аналізувався статус неповнолітнього як працівника так і роботодавця, їх права та обов’язки; питання забезпечення неповнолітнього «першим робочим місцем».

Для ознайомлення і формування у присутніх практичних навичок, була запропонована освітня онлайн-платформа «Зрозуміло!». На цій онлайн-платформі є онлайн-курси: «Соціальне шкільне підприємництво» та «Твій перший стартап», на яких можна здобути перший досвід підприємницької діяльності, втілити свою бізнес-ідею, навчитися досягати поставлених цілей, формувати команду та отримувати прибуток, а знання з трудового права стануть одним з інструментів забезпечення своїх бізнес-ідей.

Лекція завершилася захоплюючою грою на платформі Kahoot, де учасники на швидкість, а основне, правильно відповідали на запропоновані питання за підсумками оглядової лекції!

Відрадно, що представники нашого відділення, студенти спеціальності «Право» Ольга Ленчовська та Нестор Михайлюк стали переможцями у цій вікторині, зайнявши, відовідно, 1-ше та 3-тє місце.

Вітаємо наших!