«Character International», чергові навчальні тренінги для студентів…

Відповідно до угоди між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ, Україна) та програмою «Character International», Inc (м. Даллас, Техас, США) від 25.06.2021 р. (це вже друга п’ятирічна угода про співпрацю), безпосередня реалізація якої покладається на Педагогічний факультет Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ, Україна) з 20 по 24 березня 2023 року викладачі програми: доктор психологічних наук Джон Д. Кук та сертифікований тренер, магістр психології Девід Ф. Глісон проводили для студентів  коледжу навчальні тренінги на теми: «Формування характеру дитини», «Лідерство».

У форматі онлайн, з допомогою платформи Zoom, розглядалися такі питання:

Формування характеру дитини

  1. Формування цінностей.
  2. Відповідальність.
  3. Повага.
  4. Надійність.
  5. Чесність.
  6. Турбота.
  7. Сміливість.
  8. Справедливість.
  9. Надія.

Лідерство.

Усього у навчанні взяло участь більше 200 студентів 2 і 4 курсу спеціальності «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта».

Ось кілька відгуків студентів про навчання:

“Чаруючі три дні…

Цей триденний тренінг був надзвичайно цікавим та пізнавальним для нас! Хоч ми, на жаль, слухали і спілкуватися через екрани різних ґаджетів, але все ж це було “ВАУ!”: класна, дружня атмосфера, простота в поясненні дуже цікавої інформації, елементарні приклади з буденного життя  – ну це ж круто! Дуже дякуємо Джону і Девіду за корисно і пізнавально проведений час, а також нашій Ганні Миколаївні за таку можливість, що вдалося нам це організувати навіть в такий непростий час! А також приємно було чути, а інколи аж до сліз пробирало, коли Джон і Девід запевняли нас, що все буде гаразд, все скоро закінчиться і Україна незламна та непереможна! Це було надзвичайно, дуже дякуємо! Сподіваюся, що згодом, під мирним небом України, в стінах рідного коледжу, ми зможемо зустрітися вживу(до того моменту обіцяємо вивчити англійську),чекаємо зустрічі з нетерпінням!”

Боднар Христина, студентка групи ПО-21.

“Дякуємо організаторам цього заходу, насамперед Джону та Девіду та нашій Ганні Миколаївні, яка долучила нас до цього.

Найбільше нам сподобалося спілкування з психологами, почути нову, цікаву інформацію, яка пригодиться для нашої майбутньої професії і в особистому житті. Інформація розкривалася дуже просто, легко сприймалася та запам’ятовувалася.  Цікавий був підхід до розкриття матеріалу – наводилися різні життєві ситуації та цікаво було послухати історії з життя Девіда та Джона.

Ще раз дякуємо за таку можливість, це було чудово! ”

Павлюк Анастасія, Шенішевська Марта , студентки групи ПО-23.

“Вперше побувавши на семінарі  у рамках програми «Character Іnternational, Inc.» (США) цілком можу сказати, що три дні семінарів «Характер» пройшли успішно… Ми обговорювали найцінніші цінності характеру, такі як чесність, повага, турбота, відповідальність, надійність, сміливість, вірність і надія, які починають формуватися ще в ранньому дитинстві, у процесі виховання батьками своєї дитини. Так, як ми майбутні педагоги, метою цього тренінгу  було дізнатись про ефективні інструменти для розвитку цілісного характеру в дітей. Діти вчаться тому, що вони бачать у своєму житті. І якщо ми будемо своїм прикладом демонструвати високі моральні цінності, наш характер також змінюватиметься. І в цьому нам допомогали, навчали:  доктор психологічних наук, психотерапевт, професор Джон Кук та магістр психології Девід Глісон. Дуже дякуємо за корисну, пізнавальну інформацію! Для себе ми  багато чого усвідомили, отримали хороший досвід. І цей досвід, я впевнена, дуже пригодиться нам у подальшому житті, як майбутнім педагогам, майбутнім батькам…

Процків Надія, студентка групи ПО-22.

«Дуже приємно, що з нами діляться своїм життєвим досвідом, особливо, про доньку з різними шкарпетками. А ще мегакласно отримати і досвід з повчальних прикладів, слухаючи все живою американською. До речі, Девід намагавська “вклинюватись” і в нашу українську, закінчуючи семінар прощальним словом «па-па» – це було так мило!»

Кручак Анна, студентка групи ПО-22.

Я дуже рада, що мала можливість бути на тренінгу “Виховання характеру дітей” від професорів: Джона Кука і Девіда Глісона. Тут я дізналася більше про формування характеру людини, і як ці знання можна використовувати у повсякденному житті. Професори при поясненні теми використовували багато цікавих прикладів, відеороликів, притч. Я рада, що мала можливість отримати нові та корисні знання і у гарній атмосфері провела час.

Тарасевич Уляна, студентка ПО-25.

“Ми, студенти Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника хочемо подякувати Вам за чудовий семінар. Наше навчання пройшло на високому методичному рівні, змістовно, цікаво, науково обґрунтовано, підкріплено практичними завданнями та презентаціями. Тема “Лідерство” є надзвичайно важлива зараз, і ми дуже раді, що мали змогу дізнатися якомога більше інформації , адже нам дуже знадобиться це у майбутньому.  Щира подяка організаторам за проведення такого семінару. Бажаємо і надалі продовжувати цю роботу, творити та ділитися досвідом роботи з колегами. Ваша діяльність дуже потрібна. Спасибі за все!”

Малій Анна, студентка групи ПО-42.

“23 та 24 березня у студентів 4 курсу була чудова можливість продовжити навчання у Девіда та Джона, які вже який рік поспіль дають нам, студентам, великий багаж знань.

Тема семінару – “Лідерство” була надзвичайно цікавою!

P.S. Найбільше запам’яталося те, що лідером може бути кожен!

Ми всі щиро дякуємо за цікавий та доступний виклад матеріалу, особливо вдячні Ганні Миколаївні Максимчук за організацію та Анні Довженко за змістовний переклад.

Лукинюк Марія, студентка групи ПО-44.

“Група ПО-41 висловлює свою вдячність Джону та Девіду за неймовірно корисний та цінний курс тренінгів, який вони провели для нас!

Коли ми почали цей курс, то мали дуже мало знань про те, як справлятися з певними проблемами та виконувати певні завдання в нашому робочому оточенні. Але завдяки цьому курсу, змогли отримати неймовірно цінні навички та знання, які допоможуть ефективніше працювати та досягати своїх цілей.

Джон та Девід були відмінними наставниками, які завжди ставили наші потреби на перше місце та допомагали нам розкривати свій потенціал, впевненість в собі.

Завдяки їхній роботі та наставництву, ми дізналися те, що допоможе досягти значного прогресу у своєму житті та кар’єрі.

Цінуємо всі наші розмови та діалоги.

І висловлюємо свою щирість та подяку Джону та Девіду за всі їхні зусилля, підтримку та наставництво. Це було неймовірно цінно для нас!”

Іванів Христина, студентка групи ПО-41.

Дякуємо викладачам навчальної програми: доктору психологічних наук Джону Д. Куку, сертифікованому тренеру, магістру психології Девіду Ф. Глісону, а також перекладачці програми, директорці центру альтернативної освіти KAIZEN (м. Івано-Франківськ) Анні Довженко, котра допомагає краще зрозуміти зміст навчання.

Дякуємо за співпрацю!

Віримо у перемогу!

Слава Україні!