Майстерклас “Писанка – оберіг людської душі”

Ой кувала зозуленька
Як цвіла калина,
Що найкраща писаночка – Наша Україна.

 Сьогодні, 22 березня,  Відділення дошкільної освіти нашого коледжу перетворилось на творчу майстерню з писанкарства. До нас завітали чудові майстрині з Івано-Франківського центру дитячої та юнацької творчості – Марія Франчук, Марія Онуфрейчук та Галина Гавриш, щоб поділитися своїм досвідом писанкового розпису зі студентами четвертого курсу.  Умілі ручки наших дошкільниць з допомогою маленьких писачків творили перші в житті писаночки.

 Традиція розписувати яйця виникла дуже давно, ще у дохристиянський період. В Україні писанкарство перетворилось у справжнє мистецтво. Писанка – символ Сонця, народження життя. Допоки люди писатимуть писанки – існуватиме світ.

Також під час майстерки було зібрано й надіслано кошти на лікування для Оксани Рубаняк, кулеметниці 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, мужньої випускниці нашого коледжу.

Слова подяки директорці ІФ МЦДЮТ Ірині Волинській та заступниці директора Наталії Мельничук звучали від завідувачки відділення Оксани Сидорук. Ольга Гурей, викладач навчальної дисципліни “Народознавство”, висловила сподівання на подальшу співпрацю з центром.

Дякуємо Збройним силам України за захист!

Поки будуть писаночки на світі писати –

Доти люд наш буде жити й Бога прославляти!