Медіаграмотність – це необхідне вміння сучасного громадянина в демократичному суспільстві

Сьогодні медіа-освіта має на меті формування у громадян навички усвідомленого сприймання інформації, вміння відрізняти фейки, а також формування стійкої навички відшуковувати першоджерела інформації. Саме тому у контексті інформаційної війни інформацію можна розглядати як потенційну зброю.

В нашому коледжі студенти ІІ курсу спеціальності «Початкова освіта» з викладачем Гой Н.В. організували цікаві заходи, які мали на меті проведення тренінгових практичних занять на тему «Медійна та інформаційна грамотність в умовах війни». Впродовж тижня відбувалися тренінги для студентів І та ІІ курсу спеціальностей «Прикладна математика», «Дошкільна освіта», «Дизайн», «Початкова освіта», «Туризм» та «Право».

Студенти ознайомили учасників з основними правилами та принципами користування інтернет-ресурсами, щоб вони вміли розпізнавати правдиву інформацію від фейкової, на заняттях використовували цікаві програмні продукти для виконання практичних завдань. Тренери-початківці продемонстрували цікаві матеріали та познайомили присутніх з історією розвитку медійної і інформаційної грамотності, розповіли про фейки й інші бот-ресурси, як їх відрізняти від правдивої інформації, розв’язували кросворди, тести та різні цікаві ребуси та тематичні завдання.