День пам’яті та примирення в Україні

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. У нашій країні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років”. Офіційне гасло пам’ятних заходів “1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”.

Ці слова актуальні і сьогодні.
Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні це путінська Росія намагається знищити нашу країну. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Мужність Збройних Сил України є запорукою існування держави.

Нелегкі часи проживає наша Батьківщина. На наших очах твориться історія, яку слід пам’ятати. Ми ніколи не забудемо наші міста-герої, які мужньо тримають оборону, ми ніколи не забудемо тих звірств, які скоїли окупанти, ми ніколи не забудемо той ранок 24-го лютого, коли кожен українець прокинувся у страху…

Війна зміцнила наш народ. Кожен українець без сумнівів скаже: Пам’ятаємо! До перемоги заради миру!” Віримо, що зовсім скоро ми будемо жити під мирним, українським небом і звідусіль буде лунати: “Слава Україні – Героям Слава!”