17 лютого минає 130 років від дня народження греко-католицького митрополита Йосипа Сліпого

16 лютого 2022 року відбувся виховний захід на тему : «Йосиф Сліпий – мученик за віру в Господа», який підготували студенти групи ПО-24 Відокремленого структурного підрозділу «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника». Організаторами виступили практикантка, студентка четвертого курсу спеціальності «Політологія» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Мар’яна Заєць та керівник на базі практики, викладач Івано-Франківського фахового коледжу Богдан Максимець.

Цей захід важливий насамперед тим, що ми повинні пам’ятати постаті, які все своє життя віддали жертовному служінню національній церкві.

Захід розпочався із прослуховування Держаного Гімну України, та вступного слова на честь Дня єднання. Далі студенти розповідали біографічні відомості з життя Йосифа Сліпого, а також цитували його вірші, та вірші інших поетів, написані в честь Патріарха. Також було згадано всі діяння Йосифа Сліпого, зокрема його екуменічні старання, внесок у розвиток духовності українського народу.

За результатами заходу студенти зробили висновок, що Йосиф Сліпий був непересічною постаттю в історії України. Патріарх головну увагу звертав на духовне збагачення українського народу, через повагу до християнської родини, та всього українського народу.

Для нас Блаженніший Патріарх залишиться символом стійкості та незламності українського народу і як дороговказ для молоді в її праці на розбудову незалежної України.

Повідомлення підготувала практикантка, студентка четвертого курсу спеціальності «Політологія» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Мар’яна Заєць.