ЛОВИ МОМЕНТ! НАСОЛОДЖУЙСЯ КРАСОЮ КАРПАТ І ОСЕНІ!

8 жовтня викладачі та студенти Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника насолоджувалися вже прохолодним, але таким чистим і приємним карпатським повітрям, краєвидами Чорногори та неповторністю озера Несамовите!

Несамовите – одне з найвищих високогірних озер в Українських Карпатах (1750 м. над рівнем моря). Розміщене у межах Карпатського національного парку, в льодовиковому карі на східних схилах гори Туркул (Чорногірський хребет). Середня глибина озера – 1-1,5 м.

Хоч підйом був нелегкий і досить довгий, всі доклали багато зусиль, щоб побачити це неймовірне місце! Спочатку ми йшли лісом, а потім кам’яними схилами. Вже біля самого озера всі зупинилися, щоб перепочити, поїсти, зробити фото на пам’ять і, звичайно, щоб помилуватися краєвидами.

Після зупинки ми вийшли на гору Шпиці.
Шпиці – одна з вершин гірського масиву Чорногори. Висота – 1863 м. Це одна з найцікавіших гір у Карпатах, тому що  її схили оперезані скелястими виступами, заввишки до 40 м, які справді нагадують шпиці. Вони вражають глядачів масштабами. На цій горі дуже мінлива погода. Вона буквально притягує до себе дощові хмари. Але нам пощастило,оскільки було тепло, сонячно і на небі не було жодної хмаринки! Звідси дуже добре видно Говерлу та багато інших мальовничих гір. Зроблені нами фото – цьому підтвердження. Вниз ми спускалися кам’янистою дорогою, лісом, пройшли через полонину Маришевську.
Всі повернулися виснажені, але такі щасливі! І хочемо туди ще!

Підготували:
Текст – студентка групи ПО-15 Воробчак Христина
Відео та фото – студентка ПО-42 Гуменяк Вікторія