СВЯТО УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

      Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Тут жили наші прадіди, тут живуть наші батьки, тут коріння роду українського, що сягає сивої давнини. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємося аж до сліз, зачувши рідне слово…

    День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем у цей день вшановують пам’ять преподобного Нестора-літописця. Він був основоположником давньоруської історіографії, першим істориком Київської Русі, мислителем, вченим, ченцем Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

      З нагоди цього свята студенти Івано-Франківського фахового коледжу, групи ПО-44, які проходять практику «Пробні уроки та заняття» в школах міста та області, провели з учнями початкових класів виховні заходи. Цей день був присвячений її величності Українській мові, щоб ще раз підкреслити, що те, чим ми повсякденно користуємося, те, чим оформлюємо свої думки, є справжнім дивом, великим і прекрасним. Оскільки наші студенти – майбутні вчителі, вони поділились своїми знаннями з учнями та разом з ними провели різноманітні флешмоби до Дня писемності, створили цікаві лепбуки, декламували вірші українських поетів, розгадували кросворди та виконували завдання, за допомогою яких збагачували уявлення дітей грамотно спілкуватися своєю мовою.

       Студенти-практиканти намагалися сформувати у дітей почуття національної гідності, гордість за приналежність до українського народу, а також виховати почуття патріотизму та любові до рідного слова.

      Збережемо ж її, нашу мову, для наступних поколінь!

Підготувала студентка групи ПО-44 Козак Юлія