Практика – шлях до ідеальності

Професійно-педагогічна підготовка майбутніх вчителів – це складний, багатогранний, але водночас захоплюючий процес. Однією з основних форм професійного становлення майбутнього вчителя є  педагогічна практика, що є надзвичайно важливою для кожного студента, адже саме це є можливістю застосувати теоретичні знання, набуті під час навчання, пізнати всі сторони педагогічної діяльності, відчути себе справжнім вчителем, творчим, організованим, готовим долати перешкоди в професійному житті.

Під час захисту педагогічної практики, яку проходили у початковій школі №26 Івано-Франківської міської ради з 21 вересня до 9 жовтня, студенти групи ПО-32 поділилися своїми враженнями. Майбутні педагоги надзвичайно організовано та творчо підійшли до звіту, використовували різноманітні форми подання інформації, а саме: презентації, фото та відеоматеріали, у яких містилися відгуки класоводів, учнів та їх батьків, а також враження самих студентів. Здобувачі освіти з неабияким захопленням розповідали про перші кроки своєї діяльності у школі: знайомство із педагогічним колективом та учнями, взаємодію з ними, організацію роботи класу, проведення виховних заходів.

Активна співпраця із вчителями-наставниками посприяла кращому пізнанню особливостей навчання та виховання учнів, ретельній підготовці до проведення різноманітних виховних та позакласних заходів. Практична практика стала для нас не просто черговою сходинкою до омріяної фаху, а набагато більшим: осмисленням правильності прийнятого рішення обрати професію вчителя; бажанням самовдосконалюватись та розвиватись в обраному напрямку. Всі студенти задоволені результатами педагогічної практики, що залишила яскраві спогади дитячих усмішок, обіймів та побажань на все життя!