«Ніщо так не збагачує, як мандрівки»

Студентські  екскурсії — чудова можливість детальніше дізнатися багато нового і цікавого про місто, в якому ми  живемо.

Цікавою і змістовною була екскурсія групи Т-31 (Юридичне відділення, спеціальність «Туризм»), під керівництвом викладача Маланюка Тараса Зіновійовича.

Студенти мали можливість більше дізнатись про історичний Івано-Франківськ, про його створення  та розвиток. Екскурсія почалась на одній з найпопулярніших вулиць нашого міста, а саме, на вулиці Шевченка. Вулиця Шевченка це споконвічно історична частина міста. ЇЇ об’єднує одна єдина ідея: історичний дух і старовинне обличчя.

Згодом студенти мали можливість дізнатись про славетний «Бастіон». З 1682 року фортеця виглядала дуже потужною, з шістьма бастіонами і  Франциск Делайрак, відвідавши місто в кінці XVII століття, з пієтетом писав: «Має Станіславів величний палац, збудований гарно й декорований каменем. Ринок, будинки, мешканці та арсенал перевершують всі інші міста Червоної Русі … ».

Наступним об’єктом  стала площа Андрея Шептицького – духовно-культурний осередок міста. Це атмосферне місце було названо на честь митрополита Андрея Шептицького, адже він зробив чимало для міста. Також студенти відвідали Катедральний храм Святого Воскресіння, міську Ратушу, Вірменську церкву, обласну філармонію, пам’ятник Міцкевича та ін.

Ця екскурсія збагатила студентів знанням про рідне місто і ми сподіваємося, що ця інформація допоможе їм досягти добрих результатів, вдосконалюючи свій професійний рівень.