Запрошуємо на навчання (спеціальність “Право”)

Будь-яка мандрівка не обходиться без розуміння прав та обов’язків, cьогодні хочемо розповісти про юридичне відділення, де навчають цьому.

Своєю історією поділиться Гуляй Анастасія: «Фортуна таки широко та привітно мені посміхнулася, бо я вже студентка ІV курсу спеціальності «Право», тобто, пройшла більшу частину шляху і чимчикую у напрямку фінішу. Навчалася в Угринівській ЗОШ І-ІІ ступенів №2. Цікавим є факт, що безліч моїх одногрупників прибуло з різних куточків України (Тернопільська, Черкаська, Закарпатська області).

Чому спеціальність «Право»? Перші декілька місяців я задавала собі це питання і радилася з внутрішнім голосом. Але відповідь не забарилася і підстерігала мене щодня у несподіваних місцях. А зараз, любі абітурієнти, максимально вмикаємо власну уяву. Мантія, судовий зал, розгляд справи. До вас звертаються не по імені, а «Ваша честь». Саме від вашого рішення залежить подальша доля людей. Богиня справедливості «Феміда» нашіптує чесний вирок на вухо, ваше серце б’ється, а рука таки вдаряє молотком зі словами «Рішення прийнято та оскарженню не підлягає». Або ж ви – справжнісінький слідчий, який повинен мати сталеві нерви та терпіння, бо ж влаштувати допит злочинцю – не така вже й легка справа. Якщо ви мріяли в дитинстві стати акторами, а батьки відправляють на юридичний факультет – не засмучуйтеся та сміливо йдіть! Будучи адвокатом, ви зможете відпрацювати «1000-а» і 1 техніку, щоб виправдати підсудного та розчулити всіх присутніх, які схлипуватимуть та витягатимуть носовички. А ще правники – справжні шукачі ексклюзивних історій! Скільки нерозгаданих таємниць, скільки замовчаних пригод, скільки недочитаних фактів приховують архіви, у яких копаються любителі своєї справи…

Тобто спектр професій є широким, а специфіка роботи зобов’язує юриста бути в курсі останніх подій, йти в ногу з часом та ні на крок не відставати! Сучасний юрист – це Супермен ХХІ ст., який допомагає потерпілим і карає винних порушників.

Щоб мати змогу ближче ознайомитися з правничим світом та пізнати специфіку юридичної спеціальності, студенти мають змогу проходити практику в органах судової влади, правоохоронних органах, нотаріальних конторах, органах поліції, на підприємствах і т.д. й т.п.

Випускники юридичного відділення з урахуванням вимог законодавства і ринку праці можуть займати такі посади: секретар судового засідання, державний виконавець, секретар суду, консультант нотаріальної контори,

помічник нотаріуса, спеціаліст І і ІІ категорії РАЦСу, інспектор з призначення пенсій; паспортист, керуючий справами виконавчого комітету, тощо».