Запрошуємо на навчання (спеціальність “Прикладна математика”)

Сучасний світ не обходиться без уміння користуватися новітніми технологіями. Сьогодні розповімо детальніше про напрямок підготовки «Прикладна математика».

У переліку перспективних спеціальностей прикладна математика займає особливе місце. Ця галузь вже змінила світ і продовжує відігравати ключову роль в подальшому технічному та інтелектуальному прогресі. Без комп’ютерів людству вже не обійтися, і фахівці, що в них розбираються – скрізь «нарозхват».

         Ми усі живемо в еру Технологій. Ще якихось три десятки років тому все було по-іншому. Люди могли жити без мобільних телефонів, Інтернету, соціальних мереж. Проте сьогодні практично не можливо знайти того, хто почне свій ранок без обов’язкового ритуалу – перевірки стрічки Instagram або Facebook. Ми настільки звикли до ІТ технологій, що година без інтернету здається для нас кінцем світу.

Отже, що ж таке прикладна математика (ПМ)?

         ПМ – це сучасна галузь знань, у якій передує програмування. Програміст –  це спеціаліст, що займається розробкою програмного забезпечення для персональних або промислових комп’ютерів, тобто програмуванням. Це категорія спеціалістів, що розробляють алгоритми та програми для технологій. Ви здивуєтесь, але це надзвичайно творча професія. До того ж вона вимагатиме від вас вміння вкласти вашу творчу натуру в доволі чітку систему. Програміст повинен мати витримку та терпіння, вміння швидко адаптуватись і при цьому креативно мислити.

         Програмістів можна умовно розділити на три категорії:

  • Прикладні математики займаються розробкою конкретних програм, необхідних для роботи організації.
  • Системні програмісти програмують операційні системи, інтерфейси до розподілених баз даних, що працюють з мережами.
  • Web-програмісти мають справу з мережами, але, як правило, з глобальними, такими, як Internet. Вони пишуть web-інтерфейси до баз даних, створюють динамічні web-сторінки тощо.

         Батьків часто цікавить питання: «Ким зможе працювати моя дитина після отримання диплому ?». Отож, прикладні математики зможуть займати такі посади: програміст (С++, С#, Java, системи комп’ютерної математики та ін.), технік-програміст, системний адміністратор, фахівець з інформаційних технологій, фахівець з розробки та тестування ПЗ, фахівець з розроблення комп’ютерних програм, фахівець з комп’ютерної графіки, веб-дизайнер.

Вас чекають цікаві предмети, де ви навчитесь створювати унікальний веб-  дизайн, попередньо  вивчивши мову HTML та PHP, писати різноманітні ігри на таки мовах програмування як Phyton, Arduino, C++, пізнаєте усі секрети вищої математики, а наші кваліфіковані викладачі завжди будуть раді допомогти вам у розвитку. На третьому й четвертому курсі вас чекає цікава практика з програмування та з проектування баз даних, де ви зможете проявити свої знання в повній мірі й відчути усі переваги і недоліки професії програміста. На базі коледжу організовуються наукові конференції для студентів. Під час кожної з них ви можете отримати сертифікат і поглибити свої знання в тій чи іншій галузі.

Отже, програміст – це не просто професія, а покликання душі. Саме вона очолила рейтинг найбільш потрібних професій у 2017 році в Україні, а в цьому році за останні три місяці стала чи не найважливішою. Різноманітність комп’ютерної техніки зростає з кожним роком, розширюються і сфери її застосування, а значить професія програміста не тільки не втрачає актуальності, а й навпаки, стає все більш затребуваною. Це одна з найбільш високооплачуваних професій не тільки в Україні, а й в країнах Європи та Америки. Саме ця професія дозволяє виконувати роботу не залежно від робочого часу та місця знаходження. Тому, якщо тобі справді подобається працювати з комп’ютером спеціальність «Прикладна математика» дасть можливість перетворити просте хобі на справу всього життя, яка в першу чергу приноситиме задоволення.