МИСТЕЦТВО БУТИ ВЧИТЕЛЕМ

21 жовтня 2019 року магістранти ІІ року навчання спеціальності «Початкова освіта» Педагогічного факультету Ольга Коваль, Лілія Кайдан та Ольга Людкевич, під керівництвом доцента кафедри педагогіки початкової освіти Оксани Цюняк, провели тренінг профорієнтаційного спрямування «Мої міркування про професію вчителя» зі студентами групи ПО-11 Івано-Франківського коледжу ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника».

У процесі тренінгу використовувалися різноманітні інтерактивні вправи, інтелектуальні ігри профорієнтаційного змісту. Магістранти ознайомили першокурсників із важливими аспектами інноваційної діяльності сучасного педагога в умовах Нової української школи, проаналізували риси характеру, які необхідні, для опанування професії, яка подобається найбільше. На занятті панувала дружня атмосфера. Студенти коледжу  відповідали на цікаві запитання, створювали колажі власних думок про обрану ними професію.

Свого часу відомий філософ Григорій Сковорода стверджував, що світ – театр. І кожен повинен для себе обрати ту роль, яку він зможе найкраще виконати, ту, що відповідає його нахилам і здібностям. Вибір професії – один із найвідповідальніших і найскладніших кроків у житті людини.  Вибір професії – це надзвичайно велика відповідальність перед батьками,  суспільством, та найголовніше – перед собою. Займатися улюбленою справою, обрати майбутню професію, стати професіоналом – це стати успішною людиною!

Професія учителя одна з найшанованіших та найвідповідальніших професій. «Він актор, але його глядачі і слухачі не аплодують йому. Він скульптор, але його роботи ніхто не бачить. Він лікар, але його пацієнти рідко дякують за лікування та далеко не завжди бажають лікуватися. Де ж йому взяти сили для щоденного натхнення? Тільки в самому собі, тільки у свідомості величі своєї справи» – так про вчителя писав відомий поет С.Л. Соловейчик.

 

Учителем не кожен може бути,

Не кожне серце вміє говорить…

Учитель лише той, хто вміє чути,

Окрилити, навчити і любить.

Тендітну душу ласкою зігріти

І добротою ниву засівать,

Безмежно, щиро цілий світ любити

І дітям усього себе віддать.

Надія Красоткіна