Хресна дорога

Духовні цінності людини своїм корінням сягають глибокої давнини, де ідеалами була щира та чесна праця, турбота за ближнього, життя протікало у відповідності до законів Бога і природи. На жаль, прагматичний вік наклав свої корективи на духовність людини.Сьогодні молодь виступає активною силою політичних змін і залежно від того, які цінності вона вносить у ці зміни, яку культуру впроваджує, багато в чому буде залежати майбутнє суспільства.
Студенти групи ПО-21 разом із викладачем Сороколітою Ольгою Володимирівною 17 квітня намагалися прожити  нелегкий тернистий шлях, яким покірно  майже 2000 років тому йшов Спаситель світу – Ісус Христос. Це була Хресна дорога. Цікаво те, що ідея   її  проведення  з’явилася тодi, коли перед нами виникло завдання  організувати залікове заняття з народознавства в нестандартній формі. Отож, одноголосно вирішили, що це повинно бути не тільки щось захоплююче, а й те, що змусить задуматися над нашим буттям, над цінностями й мотивами, котрі рухають  нами щоденно. Дівчата пiд час  підготовки  та проведення цього заходу дбали не тiльки про успішне виконання музичних творів, страждальних пісень, віршів, але й  глибоко пройнялися цією подією, і розуміли, що першочергово необхідно  налаштувати струни  своєї душi.
Дякуємо за допомогу й організацію отцю Ігорю, а також за можливість провести цей захiд у каплиці Успіння Пресвятої Богородиці.
Духовне відродження рідної країни відбудеться тільки тоді, коли Христос воскресне у серці кожного українця.

Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.
Євангеліє від Івана 3:16

Пiдготувала студентка групи ПО-21 Скiцко Анна.