Пам’ятаємо! Шануємо! Сумуємо!

20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. Українці вшановують подвиг учасників Революції гідності та влаштовують заходи пам’яті.

          «5 рокiв тому відбувся жорстокий розстріл активістів на Майдані, під час зіткнень у центрі столиці загинули понад 100 мирних жителів,- розпочала свою розмову зi студентами  Івано-Франківського коледжу групи ПО-24 керiвник музею Небесної Сотні Свiтлана Картуш.- З метою увічнення національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, гідного вшанування  їх подвигу у нашому мiстi  було вiдкрито музей».Зi слiв завiдувачки музею ми дiзнались про те, що його площа умовно роздiлена на декiлька зон.Зокрема, духовний Майдан,мистецька та самооборонна зони.До експозицiй увiйшли iнсталяцiї iз шин та камiння, саморобна зброя, щити, дiжки, каски,стрiлянi гiльзи та iншi речi з Майдану,якi пройшли бойове хрещення.Центральним об’єктом є 30-метрове панно iз зображенням драматичних подiй у столицi,над ним розташованi портрети загиблих героїв.Загалом  в музеї знаходиться понад 600 експонатiв.Кожен з них вражає нашу уяву, знову i знову повертає нас у тi буремнi днi.

          Багато людей, які творять iсторiю сучасної України, стали героями.Про їх вiдвагу потрібно пам’ятати i надiятись, що їхня жертовнiсть була недаремною. Вони вiддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.Тому шануймо та  бережімо пам’ять про них, дякуймо Богові за все, що маємо, за кожну прожиту хвилину!

Підготувала студентка групи ПО-24 -Козак Юлія.