«Як тебе не любити, Києве мій!»

А й справді, так складно не закохатись в таке величне місто, розкішну столицю України, яка поєднує у собі минуле та жваву сучасність.  Незважаючи на незліченні війни, що відбулися під стінами Києва та знищили численні пам’ятки історії та культури, багатовікове місто й досі не втратило своєї краси. У цьому пересвідчились студенти спеціальностей  «Право» і «Туризм» Івано-Франківського коледжу під час дводенної навчально-пізнавальної екскурсійної поїздки до Києва, присвяченої сторіччю Української революції та Великої Злуки, яких супроводжували працівники коледжу Богдан Максимець, Олександра Марковецька, Володимир Соболевський. Прогулюючись багатьма старовинними вулицями та майданами, пригадуються події, що мали місце в історії його розвитку. Зараз місто – це сучасна столиця, яка не поступається своєю красою провідним містам Європи.

Студенти відвідали найкрасивіші храми та одні з найкращих музеїв Києва, які прославляють нашу Батьківщину в усьому світі. Серед них були Кирилівська та Андріївська церкви, Софійський та Михайлівський собори, Києво-Печерська лавра, Національний музей історії України, Музей історичних коштовностей України. Незабутнє враження справила Софійська площа, на якій у 1917–1918 рр. оприлюднювалися Універсали Української Центральної Ради, а 22 січня 1919 р. було офіційно проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Також добре закарбувалися у пам’яті колишній будинок Української Центральної Ради, а тепер Київський міський будинок вчителя, Майдан Незалежності – в минулому Думська площа, де в березні 1917 р. відбулася 100-тисячна українська маніфестація з вимогами автономії України у складі федеративної Росії. Екскурсанти оглянули ще Будинок з химерами, Маріїнський палац, споруду Верховної Ради України.

Милувало око і сяйво вечірнього Києва. Було відчуття себе маленькою частинкою у такому метушливому місті. Поїздка справила на студентів настільки яскраві враження, що в них з’явилося бажання залишитись в цьому прекрасному, сповненому великими можливостями місті. Поруч з цим студенти змогли поглибили свої знання з історії України та зрозуміли,  що Київ – це безумовно чарівне місто, в яке хочеться повертатись знову і знову, пишатись його величними схилами, його сучасністю і водночас шанувати його минуле, яке робить місто таким особливим для туристів.