Відвідини Анатомічного музею

Першого листопада студенти групи Дз-12 разом із куратором Іриною Юріївною Горблянською та викладачем дисципліни «Захист Вітчизни» –  Анісією Володимирівною Воробель відвідали унікальний об’єкт нашого рідного міста – перший на Прикарпатті  Анатомічний музей Івано-Франківського Національного медичного університету. Він знаходиться за адресою площа Шептицького, 21.

Відкритий у 2015 році музей  для того, щоб студенти університету могли практично та теоретично вивчати анатомію на високому рівні. Зараз відвідати музей може будь-хто охочий та більше пізнати про тіло людини.

У музеї виставлено більше сотні експонатів. Зокрема, збережені зразки різноманітних тканин, скелети, черепи,  фрагменти людських тіл та муміфіковане тіло. Поряд із ними відомі твори образотворчого мистецтва для естетичного виховання студентів та відвідувачів. Таким чином засновники музею хотіли  виховати пошану до людського тіла. Тут зібрано найкращі експонати зі всіх розділів анатомії.

Музей складається із чотирьох залів, в одному з яких безпосередньо можна проводити препарування.

Коли потрапляєш в таке місце вперше – відчуття неоднозначні: тобі і цікаво і одночасно моторошно від побаченого. Емоцій було багато. Ця сторона життя була нам  досі невідома. Це місце навіює сум та дає поживу для роздумів. Ми задумуємося над сутністю нашого існування, скороминучістю часу та тлінністю людського тіла. Переоцінюємо спосіб життя, оскільки наочно можемо побачити як шкідливі звички та недбале відношення до власного здоров’я впливає на наш організм та наступні покоління.

Дуже вдячні Анісії Володимирівні та Юраху Омеляну Михайловичу, доценту кафедри «Анатомії людини»,   за організацію цікавої та пізнавальної екскурсії.