Ознайомлення з діяльністю кращих закладів готельно-ресторанного господарства є важливою складовою професійної підготовки майбутніх фахівців з туризму. Традиційно, в рамках програми навчальних дисциплін «Організація та технологія обслуговування в готелях» та «Організація та технологія обслуговування в закладах ресторанного господарства» проводяться практичні заняття в реальних умовах виробництва, що сприяє активізації пізнавальної діяльності студентів, формуванню професійних компетентностей. Під керівництвом викладача Лілії Миколаївни Лояк для студентів 1-го і 2-го курсів спеціальності «Туризм» було проведено навчальне заняття в готелі «Надія» (м. Івано-Франківськ) у вигляді ознайомчої екскурсії готелем та рестораном. Родзинкою заходу став майстер-клас з бездоганного європейського етикету від команди професіоналів. Учасники майстер-класу дізнались цікаві історії походження страв та напоїв, неймовірні цікавинки у сфері гастрономії, правила сервірування столу та споживання страв і вишуканих делікатесів. Якість сервісу та бездоганна командна робота працівників готелю «Надія» викликала шквал емоцій у студентів та захоплення майбутньою професією. Всі учасники отримали відповідні сертифікати.