Високогірна лекція для студентів

Студенти коледжу здобувають професійні та життєві компетенції навчаючись аудиторно і дистанційно, проходячи виробничі практики, командно та самостійно опрацьовуючи онлайн ресурси…

Віднедавна ми маємо досвід ще одного виду навчальної роботи, який комбінує environmental, project, task-based та inclusive service learning з оздоровчими і рекреаційними модулями. Як виявилося, ми не просто підкорили Говерлу, а вчилися взаємопідтримки і злагодженості дій та цілей, вентилювали легені гірським повітрям і дізнавалися про правила безпечної поведінки, знайомилися з історією, географією, геологією, флорою і фауною рідного краю, по-новому спілкувалися з викладачами і однокурсниками, співали різними мовами, ділилися цукерками, питною водою, досвідом і планами на майбутнє. Підійматися було не зовсім легко, але ніхто не повернув назад!

Відпочивши на підкореній вершині на висоті 2061 м над рівнем моря, студенти активно долучилися до лекції англійською та українською “Think big, aim high / Мрій про великі речі, став високі цілі!” від викладачів Сергія Сидоріва, Богдана Максимця, Роксолани Павелко, Сергія Николайчука і Софії Пилипишак.

Лекція проходила в рамках відзначення Тижня дошкільної освіти, Дня туриста та місячника «КРОКИ ІНКЛЮЗИВНИМИ ПРОСТОРАМИ 7: вакциновані і обачні / TREADING INCLUSIVE SPACES 7: vaccinated and careful». Тема лекції спонукає провести наступні високогірні вже з активним залученням бажаючих студентів з особливими освітніми потребами та інвалідністю, які навчаються в коледжі. Важливо спільно ставити цілі, бачити можливості, планувати і досягати мети!

Зі студентських вражень Софії Стецюк і Уляни Тарасевич:

Сьогодні здійснилася одна із моїх мрій, підкорити найвищу гору в Україні, Говерлу. Так, шлях туди був нелегкий, але найбільша мотивація була в тому, що ти дивишся вперед і бачиш, що ще йти далеко, але обертаєшся назад і бачиш скільки шляху ти подолала, і весь час повторяєш собі що ти зможеш, а коли весь шлях подоланий, емоції переповнюють тебе!!! Дуже дякую викладачам, за те, що дають можливості побачити краєвиди нашої України!!

… з Говерли було добре видно хребти Кострич і Кукул, масив Синяка, вершини двохтисячників Чорногори: Петрос, Гутин Томнатик, Ребра, в імлі далеко виднівся Бребенескул і піяв Попіван з астрономічною лабораторією, які варто підкорити весною, а ми співали дуже класну пісню:

There was a student had a dream

In Ivano-Frankivsk college

Dream big and aim high – (3 times)

And change the world for better.

 

Девіз студентів класний в нас

Навча Франківський коледж

Мрій, ціль, досягай – 3 рази

І з нами все ти зможеш.

 

Всі наші мрії можуть здійснитися. Головне – вірити, планувати, докладати зусиль і підтримувати одне одного.