Запрошуємо на навчання (спеціальність “Дошкільна освіта”)

Виховання дітей дошкільного віку – непросте завдання, від його успішного вирішення залежить майже все наше майбутнє. Дитячий садок для малюків недарма вважають першою школою життя. Той фундамент, який закладається в нас з самого дитинства, служить нам опорою і основою в подальшому житті.

Спеціальність «Дошкільна освіта» – це не стандартна теорія і практика, це інноваційні підходи до навчання, практичний досвід у роботі з дітьми, методичне забезпечення освітнього процесу та наукова діяльність.

Отже, уявімо: ви вступили до коледжу. Провчились 2 роки, склали успішно ЗНО – і у вашому житті настав новий період. Ви отримали свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, всі шкільні предмети закінчились – і з’явилася можливість поринути у свою діяльність, майбутню професію. Після 2 курсу можна обрати додаткову спеціалізацію: «Логопедію» або «Англійську мову».

Мовлення – це засіб спілкування, а правильне мовлення – духовне багатсво народу. Обираючи спеціалізацію «Логопедія», ви маєте можливість безпосередньо формувати дитяче мовлення, попереджати та виправляти мовленнєві недоліки. Після закінчення коледжу отримуєте додаткову кваліфікацію: вихователь логопедичних груп.

Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина. І саме студенти спеціалізації «Англійська мова» ознайомлюють і навчають дошкільників іноземної мови, що дозволяє дітям всебічно розвиватися. Після закінчення коледжу студент отримує додаткову кваліфікацію: вчитель англійської мови в ЗДО.

Нашою незмінною традицією є  Тиждень дошкільної освіти. Під час цього періоду ми ділимося своїми напрацюваннями. Вже 2 рік поспіль створюємо освітній  простір для діток «Країна щасливого дитинства». Викладачі та студенти організовують для малят багато конкурсів  та розвагах : рухливі, кінезіологічні, логоритмічні ігри, різноманітні майстерки та танцювальні руханки від наших студентів-аніматорів!

Починаючи з 2 курсу, студенти спеціальності «Дошкільна освіта» проходять практику. Коледж співпрацює з найкращими  ЗДО м. Івано-Франківська, де студенти мають можливість втілити усю теорію на практиці.  На другому курсі студенти проходять навчальну практику “Введення в спеціальність”, де спостерігають за роботою вихователя . На 3 курсі  навчальна практика “Помічник вихователя в групах раннього та дошкільного віку”. На 4 курсі  проводяться виробничі практики, де студенти мають можливість бути вихователем і показати всі свої уміння, які він набув за чотири курси навчання. Практика на Відділенні дошкільної освіти є невід’ємною складовою навчання.