Анатомія для правників

Студенти четвертого курсу спеціальності «Право» разом із Зоряною Родчин та Наталією Савчин відвідали Анатомічний музей Івано-Франківського національного медичного університету. Екскурсію провів доцент кафедри анатомії Омелян Юрах.

Відвідувачі мали змогу оглянути експонати представлені у музеї, серед яких зібрання різних частин тіла людини, скелети тварин, людські зародки з різними вадами розвитку, що зберігаються у 10-відсотковому розчині формальдегіду.

В музеї також містяться копії шедеврів світового мистецтва, на яких зображено бажання людей дослідити людське тіло, вивчити його структуру, функціонування, знайти можливі ліки від різноманітних хворіб. Таким чином показано тісний зв’язок анатомії й мистецтва.

В Анатомічному театрі представлено розвиток анатомії прадавніх часів: епохи пізнього палеоліту, мезо- та неоліту, епохи бронзи.

Екскурсія була для правників цікавою та пізнавальною. Разом з тим знання анатомії та медицини в цілому впливає на головні принципи розуміння сутності світу та існування людини в ньому.