Звітна наукова конференція. Секція «ВИКОРИСТАННЯ ДОСВІДУ США У РОБОТІ З ФОРМУВАННЯ ХАРАКТЕРУ ДИТИНИ»

На Педагогічному відділенні Відокремленого структурного підрозділу «Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника» в рамках секції «ВИКОРИСТАННЯ ДОСВІДУ США У РОБОТІ З ФОРМУВАННЯ ХАРАКТЕРУ ДИТИНИ» 3 квітня відбулася звітна наукова конференція здобувачів фахової передвищої освіти за 2023 рік.

Івано-Франківський фаховий коледж успішно реалізує міжнародну освітню програму у партнерстві з Character International Inc., Далас, Техас, США. У результаті цієї співпраці на весняній сесії було 259 учасників із нашого закладу освіти і як підсумок на звітній науковій конференції 2024 р. було створено секцію з використання досвіду США, де розглядалася проблема «ВИВЧЕННЯ ПРОГРАМ ТА МЕТОДИК, СПРЯМОВАНИХ НА ФОРМУВАННЯ ХАРАКТЕРУ ДИТИНИ (ІЗ ДОСВІДУ США)».

Робота секції розпочалася з вітального слова заступника директора з навчально-виховної роботи Полякової Тетяни Вікторівни та завідувачки педагогічного відділення Ликтей Людмили Миколаївни.

У роботі секції брала участь запрошена дипломована практикуюча психологиня, сертифікована консультантка у методі Позитивної психотерапії Н.Пезешкіана та арттерапії, кандидатка у психотерапевти і травматерапевти, кандидатка педагогічних наук, членкиня Української спілки психотерапевтів, Української асоціації позитивної психотерапії (УАПП), Світової асоціації Позитивної та Транскультурної психотерапії (WAPP), ГС «Національна психологічна асоціація», Асоціації психологічного консультування та травматерапії, Асоціації “EMDR Україна”, Ганна Миколаївна Максимчук.

Здобувачі освіти, котрі навчалися за програмою «Character International, Inc», обмінювалися досвідом, дискутували та брали участь у різноманітних практиках з питань, які стосуються характеру, лідерства та конфліктів.

На конференції було розглянуто ряд нагальних проблем: «Вплив ґаджетів на формування характеру дитини», «Феномен конфлікту в дитячому середовищі», «Лінгвальні ознаки і засоби вираження конфлікту», «Мовнокомунікативні компетентності лідера», «Як виховати лідера (із досвіду США)», «Виховання характеру молодшого школяра: розвиваємо відповідальність та сміливість. Чому це важливо?».

По завершенні конференції голова секції, координаторка програми «Character International, Inc», завідувачка Творчої лабораторії з вивчення і формування характеру дитини Тетяна Ігорівна Стамбульська підвела підсумки.