ЛІТЕРАТУРНА КАВ’ЯРНЯ “ЧАС ЧИТАТИ”

21 березня відзначається Всесвітній день поезії. Напередодні цього свята на спеціальності “Готельно-ресторанна справа” викладач коледжу Сніжана Михайлівна Николюк організувала та провела відкрите практичне заняття: Літературна кав’ярня “ЧАС ЧИТАТИ”.

Мета заняття: популяризувати книгу та читання сучасної літератури, розширити та поглибити знання про твори зарубіжних та українських письменників, формувати та вдосконалювати навички виразного читання поезії, виховувати любов до рідної мови, поезії та повагу до професії письменника.

Літературна кав’ярня розпочалась з короткого історичного екскурсу про те, коли виникла поезія, якими були перші поетичні турніри в Європі, як поезія є відображенням суспільного життя та з якого часу ухвалою ЮНЕСКО стали відзначати Всесвітній день поезії.

Учасники та глядачі ознайомились з літературним меню та з насолодою смакували поетичні ласощі “Від минулого до сьогодення”, авторську каву, музичне тісто від солістів, комплімент від шеф-кухаря “Ти – квітка” та інше.

Студенти І курсу виконували різні цікаві вправи до кави, а глядачі мали можливість відчути себе в ролі поета, доповнюючи вірш пропущеними словами. Анастасія Сумарук прочитала свій авторський вірш, а Софія Гаврищук, Марина Феркалюк та Василь Грималюк виконали музичну композицію “Човен” на слова Івана Франка. Вікторія Пітеляк і Марта Томашевська були помічницями шеф-кухаря Літературної кав’ярні та відповідали за затишну атмосферу в залі. Вкінці підвели підсумки та поділились назвою книги, яку кожен планує прочитати найближчим часом.

Дякуємо всім учасникам і глядачам за активну участь та позитивні відгуки.

Читаймо, розвиваймося, ділімось своїми враженнями, почуттями та емоціями від прочитаного! Віримо в Перемогу!

Слава Україні! Героям Слава!