Дотик до глибин національної культури

Сьогодні, 20 березня, студенти четвертого курсу спеціальності «Дошкільна освіта» разом з викладачкою Гурей Ольгою Іванівною відвідали виставку курсових та дипломних робіт студентів Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва та Косівського фахового коледжу Львівської національної академії мистецтв, яка проходить у виставковій залі Прикарпатського національного університету.

В експозиції виставки представлено роботи студентів різних років виконання. Творчі пошуки молодих митців під керівництвом досвідчених викладачів підтверджують, що професійна мистецька школа базується на глибокому вивченні традицій народного мистецтва Гуцульщини та взаємодії народних та професійних мистецьких підходів.

Творчі роботи з художнього різьблення по дереву, кераміка, гобелени, малярство, ткацтво й вишивка, вироби зі шкіри та металу відтворюють концептуальну сутність розвитку Косівської мистецької школи, що ґрунтується на автентичній культурі Гуцульщини.

Перегляд  виставки курсових та дипломних робіт став особливо цінним досвідом, який відкриває нові горизонти у сприйнятті мистецтва та розумінні сутності української культури. Експозиція студентських творінь відображає не лише професійні досягнення, а й відданість та увагу до національних традицій.

Такі заходи сприяють формуванню глибокого розуміння й поваги до культурної та мистецької спадщини, що відіграє важливу роль у збереженні і розвитку ідентичності та культурного розвитку суспільства.