Алгоритм надання першої домедичної допомоги

18 березня для викладачів та студентів спеціальності 241 – “Готельно-ресторанна справа” в рамках навчальної дисципліни “Захист України” військова медикиня – Христина Мочерняк провела практичне навчання з надання першої долікарської допомоги.

Суть даного заняття полягала в тому, щоб показати студентам важливість своєчасного та кваліфікованого надання першої допомоги.

Військова медикиня показала комплекс найпростіших, термінових та необхідних заходів, які проводяться до прибуття лікаря чи доставки потерпілого в медичний заклад і спрямовані на відновлення і збереження його життя та здоров’я. Наголосила, що подавати першу допомогу потерпілому слід швидко, однак так, щоб це жодним чином не відбилося на якості. При наданні допомоги необхідно оцінити ситуацію щодо можливої загрози для потерпілого і тих хто надає допомогу.

Студенти мали можливість попрактикуватися в наданні долікарської медичної допомоги при різних випадках. Також задавали різноманітні питання, на які отримали інформативні відповіді.

Завідувач навчально-методичним кабінетом Василь Іванович Глушко подякував військовій медикині за користь даного заняття в такий непростий час.